Dromana Extension

As an extension project located in Beverly St Dromana, the Dromana residence is intended to investigate a typology of coastal architecture that responds to the sea view and its surrounding This extension project, located in Beverly Street, Dromana, embraces the typology of the coastal architecture in the area, responding to the sea view and its surrounding landscape. To maximise the view of the sea, the design was based around a leisure balcony immediately accessible as an outdoor area promising to capture the beauty of the sea and surrounding, windswept environment. The choice of dark timber corresponds with its original wooden facade and the surrounding area. Additionally, due to the site’s relative exposure to the environment, an angled canopy was designed for the outdoor space to offer superior shading as well as provide sufficient natural light to the internal space.