Balwyn North Residence

Located in Balwyn North and facing the local park, this modern, minimalistic residence is designed for a young family. This property represents an exercise in simplicity and pure architectural expression.

The spacious balcony has breath-taking views of the eastern-side park and invites the morning sun. The white render combined with a large area of glazing makes the whole space transparent and bright. The spacious double-storey lounge room has spectacular views of both the park and skyline.

While the west side of the house has a full view of the swimming pool, it is also exposed to the strong sunlight from the west side. The customised openable timber louvers serve to shelter the western windows. Once the louvers are open, one can enjoy the full view of the pool. This feature also creates a strong, single object and presents a clean and sleek look when the louvers are closed.